Bemutatkozás

A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az Új SZÉCHENYI KOCKÁZATI TŐKEPROGRAMOK Közös Növekedési Alap nyertes közvetítője. A program keretében a Perion Zrt. által létrehozott Perion 2013 Alap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt, mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét fektet be a magyar gazdaságba. A Perion Zrt. 2014 márciusában kezdte meg befektetői tevékenységét, a társaság elődjét a Perion Invest Zrt.-t 2009. március 31-én alapították.

A Perion Zrt. céljai között szerepel, hogy befektetéseivel hozzájáruljon a magyar gazdaság élénkítéséhez, befektetésein keresztül támogassa a hazai innovációt, számos új munkahelyet teremtsen és erősítse a magyar vállalkozások külföldi jelenlétét. Az Alapkezelő a kockázati tőke-alapkezelői piacon kiemelkedő teljesítmény elérésére törekszik, melyet professzionális ügykezelésével és a partnerei szövetségesként való kezelésével kíván elérni.

A Perion Zrt. generalista befektetési stratégiája egy sokszínű befektetési portfólió létrehozását teszi lehetővé. Az alap a leendő befektetéseivel a Jeremie program szabályrendszerén belül mind a célvállalat iparági besorolása, mind pedig annak érettségi fázisa tekintetében széles spektrumot képes lefedni, ugyanakkor elsődleges preferenciája a befektetések kiválasztásánál a külpiaci irányultság/exportorientáció, valamint a korábbi kockázati tőke alapok által vagy az alapító tulajdonosok által az indulás fázisán átsegített, sikeres, bizonyított üzleti modellel rendelkező társaságokba történő befektetési lehetőségek.

A pályázó munkatársai elsőrangú nemzetközi, és hazai nagyvállalati tapasztalatokkal rendelkeznek (Creditanstalt, Citibank, Deloitte, Ernst&Young, Magyar Telekom, OTP, Wallis), rendkívüli referenciákkal bírnak belföldi, határon túlnyúló, tőkepiacokon és azon kívül végrehajtott tranzakciókban.