Portfoliótársaságok

A Perion Zrt. 2014. márciusa óta végzi aktív befektetési tevékenységét. Az Perion Zrt. folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat. 2015. december 31-ig az Alap rendelkezésére álló teljes összeg kihelyezésre kerül. 


FoxPost Zrt.

FoxPost - legokosabb csomagok

Befektetési időpontja: 2014. szeptember

A FoxPost Zrt. Magyarországon új, innovatív, beltéri terminálok hálózatára épülő kézbesítési megoldást kínál az interneten vásárlók és a biztonságos csomagküldési megoldást igénylők számára. A FoxPost tavasszal induló szolgáltatása a népszerű és forgalmas bevásárlóközpontokban, illetve nagyobb élelmiszerboltokban biztosítja az egyszerű, gyors csomagküldést és -átvételt.

Az Észtországból érkező rendszert megvalósító FoxPost kezdetben 51 helyszínen biztosít átvételi lehetőséget, amely később mintegy 250 tervezett ponttal teljes országos lefedettséget ér el. Számos hazai nagy webáruház kínálja márciustól ezt a kényelmes, gyors és biztonságos átvételi lehetőséget vásárlói számára.

Perion a befektetést co-investment keretében, a Finext Startup Kockázati Tőkealappal közösen valósította meg, ezzel a FoxPost stabil pénzügyi és szakmai hátteret tudhat maga mögött.

További információk a FoxPost weboldalán:

www.foxpost.hu 

Foxpost a Facebookon

 

Montonelli Fashion Group Zrt.

Befektetési időpontja: 2014. november

A Perion 2013 KTA legújabb befektetéseként jött létre a Montonelli Fashion Group Zrt., melynek célja, hogy a következő 5 évben a régió meghatározó szereplőjévé váljon a divat, azon belül pedig a cipő és táska e-kereskedelmi szegmensben, és az elérhető legnagyobb választékot kínálja vásárlóinak magas szolgáltatási színvonal mellett.

Az új vállalat a Cipőpláza.hu webáruház és budapesti cipőboltok üzemeltetője lett, Magyarországon cipőkből a legnagyobb márkaválasztékot kínálva vásárlóinak. A társaság Shoecocktail elnevezésű webáruházain keresztül megteremtette jelenlétét Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, Csehországban, Szlovéniában és Horvátországban is. Emellett megszerezte a népszerű Montonelli márka gyártói és kizárólagos forgalmazói jogait is.

A Cipőpláza.hu termék és márkaválasztékát is dinamikusan fogja bővíteni az elkövetkező években, melynek jegyében a webáruházakban 2014 ősz óta kaphatóak többek között az O’neill és a Columbia termékei is, míg 2015 tavasztól elérhetőek lesznek Adidas, US Polo, Levi’s, Lumberjack és Jack & Jones termékek is. A Cipőpláza a 2015 tavaszi szezontól megkezdi a gyerekcipők árusítását is.

A Perion jelen befektetésével belépett az erős növekedési fázisban lévő e-kereskedelmi szektorba, mely területen további befektetéseket is tervez 2015-ben.

www.cipőpláza.hu

Cipőpláza a Facebookon

 

Gremon Systems Zrt.

Gremon Systems

Befektetési időpontja: 2015. február

A Gremon Systems Zrt. a mezőgazdasági, azon belül is a növényházi szegmensben alkalmazható innovatív megoldásokra specializálódott, szoftver- és hardverfejlesztő, gyártó és értékesítő vállalat. A befektetés célja a vállalat már meglévő termék portfoliójának bővítése, illetve a meghatározó európai és globális piacokra történő belépés támogatása.

A társaság már elkészült termékei a Gremon komplex növényházi üzemirányítási és munkaerő monitoring rendszer, valamint a Trutina növénysúlymérési és növényirányítási megoldás, melyek mellett további innovatív és a felhasználók számára transzparens költségelőnyöket biztosító megoldások tesztelése zajlik.

A vállalat víziója, hogy néhány éven belül a szakmában meghatározó megoldásszolgáltató kompetenciaközponttá váljon.

 

Maven7 Solutions Zrt.

Maven7

Befektetési időpontja: 2015. május 

A Maven7 az üzleti döntéshozókat segíti az által, hogy nagy mennyiségű, nehezen értelmezhető adatokat elsősorban hálózatos megközelítéssel, döntéstámogatásra közvetlenül alkalmas tudássá alakít át. A vállalat a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira alapuló saját fejlesztésű eszközeivel, az OrgMapper-el és a Diktio Labs-el végez elemzéseket a szervezetfejlesztésben, gyógyszeriparban, médiában és számos más területen. 

A cég magyarországi főhadiszállása mellett az amerikai Bostonban is jelen van, ügyfélköre pedig 17 országra terjed ki Argentínától egészen Új-Zélandig. A Maven7 célja, hogy a világ vezető hálózatkutató vállalataként további ismertséget és elismertséget szerezzen. Ennek eléréséhez nagy mértékben járul hozzá az is, hogy a hálózattudomány legújabb eredményeinek üzleti alkalmazásokba integrálását nem mások támogatják, mint a tudományág talán legelismertebb nevei (és egyben Maven7 társalapítók), a Northeastern University-n tanító Barabási Albert-László, valamint Vicsek Tamás, az ELTE professzora. 

www.maven7.com

Maven7 a FacebookonHandInScan Kft.

Hand-In-Scan logo

Befektetési időpontja: 2015. november

A HandInScan Kft. tevékenysége egy innovatív kézhigiénia-ellenőrző készüléket és egy ahhoz kapcsolódó szoftvert magába foglaló integrált megoldás a helyes kézmosás azonnali ellenőrzéséhez és folyamatos nyomon követéséhez. A termék első ötlete 2010-11-ben született meg a BME berkein belül, az azt követő évek során folyamatos hardver- és szoftverfejlesztés eredményeképpen alakult ki a mai második generációs, sorozatgyártható termék. A technológia kiemelt szerepet játszik az oktatás és ellenőrzés révén a kórházi fertőzések minimalizálásában, ezáltal a fertőzésekhez köthető költségek jelentős csökkentésében és az életminőség növelésében, de ezen túlmenőn számos felhasználási területe azonosítható.

www.handinscan.com

 

Scolvo Zrt.

Befektetési időpontja: 2015. december 

A Scolvo innovatív mobilmegoldásokat és vállalati mobilizálási platformot fejlesztő társaság a kétszámjegyű éves növekedést meghaladó vállalati mobilizálási piac meghatározó nemzetközi szereplőjévé kíván válni, melynek része és célpontja a nemzetközi piacra történő belépés.

www.scolvo.hu

 

SignAll Zrt.

Befektetési időpontja: 2016. március 

A SignAll egy automatikus jelnyelv fordító alkalmazás siketek számára. A projekt ötletgazdája és a fejlesztésért felelős partnerünk a Dolphio, amely több sikeres informatikai fejlesztést tud maga mögött. A SignAll a piacon elérhető hardwerekre (Xbox Kinnect és webkamerák) fejlesztett alkalmazás. Jelenleg a termék demo verziója 300 szavas szókészleten működik. A projekt célja, hogy a következő két évben egy 700-1000 szavas működő, piacképes prototípust hozzanak létre az amerikai jelnyelvre (ASL), így egy teljesen egyedülálló szolgáltatással lépve a piacra.

www.projectsignall.com